Az összes szükséges engedély megszerzését követően megkezdődött a Lumen Park Szolnok építése

2021 júliusában megindult azoknak a megközelítési utaknak a megerősítése, amelyek nélkülözhetetlenek lesznek a Szolnok melletti újgenerációs – azaz az ökológiai és természetbarát szempontok teljes figyelembevételével tervezett és engedélyeztetett – Lumen Park Szolnok napelempark megépítéséhez. A jelenleg is létező és használatban lévő utak megerősítésére várhatóan három fázisban kerül sor, a munkálatok tervezett befejezési ideje 2021 ősze.

Ezzel párhuzamosan 2021 nyarán elkezdődött a Lumen Park Szolnok közcélú villamosenergia-hálózatra történő csatlakozását biztosító nagyfeszültségű alállomás építése is. Ennek első fázisa a leendő alállomás területének rendezése, a szükséges földmunkák elvégzése. Ezt követően a szükséges épületek megépítésével, a transzformátorok és egyéb technikai eszközök telepítésével és a vezetékhálózat létesítésével folytatódnak majd a munkálatok.

Az említett munkák miatt a környék gazdálkodói már a nyár folyamán nagyobb gépjárműforgalommal találkozhatnak a napelempark kijelölt területének közelében. Igyekszünk a megkezdett munkákat minél előbb befejezni, a gazdálkodók munkavégzését a lehető legkisebb mértékben megzavarni.

A türelmüket előre is köszönjük!